Pindroch Csaba: A hit ajándék – aki megkapta, többé el nem ereszti

Íme, itt vagyok! – hangzott a Panama-nap mottója, amelyet Budapesten tartottak, csatlakozva a 34. Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóhoz, amelyet 2019. január 22-27. között rendeztek meg Panamában a Katolikus Egyház szervezésében. A nemzetközi eseményre a világ minden tájáról érkeztek fiatalok. Magyarországról egy kisebb küldöttség volt jelen az eseményen.

Magyarország egy ifjúsági nap keretében csatlakozott a találkozóhoz, amelyet Budapesten tartottak az Elek Gyula Arénában, január 26-án. Az eseményen a fiatalok hallhatták Pindroch Csaba színművész és Bartos Lídia Lelle blogger tanúságtételét is.

Pindroch Csaba elmesélte, milyen élmény volt találkozni a pápával, és hogy mennyire mást látott, mint amit várt. Egy tökéletes emberre számított, és

amikor jött a pápa, látta, hogy ő mosolyog, és ugyanolyan ember, mint mi.

A szentatya napi 500 emberrel fog kezet, és mégis, amikor veled szembe áll, abban az 5-10 másodpercben csak te létezel. Az embert látja meg.

A színművész a legerősebb istenélményét is akkor élte át, amikor a pápa baldachinja fellett egy sirály körözött. Ugyanolyan emberek voltak mindannyian, a pápa, a püspök, a ministráns, és önmaga, és mindnyájukat egy dolog kötötte össze: a szeretet.

Számára a hit az egy ajándék, amit ha valaki egyszer megkapott, azt többé el nem ereszti.

A programot a panamai találkozó nyitó szentmiséjéről készült videóösszeállítás gazdagította. A résztvevők képkockákat láthattak a Szentatya panamai fogadásáról. A szervezők célja egy valódi, elő ifjúsági találkozó létrehozása volt a fővárosban. Élőzenekar kíséretében énekelték el a világtalálkozó mostani himnuszának magyar változatát – amely a keresztény könnyűzene stílusában keletkezett –, és felelevenítették a legsikeresebb korábbi himnuszokat is.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezette a püspöki katekézist, valamint a pápa és a Vatikán ifjúsággal foglalkozó bizottságának iránymutatása szerint beszélgetést szerveztek a fiatalok számára a jelenlévő püspökökkel. Délután szentmisét mutattak be, majd keresztény könnyűzenei dicsőítéssel és szentségimádással zárták a budapesti Panama-napot.

(Forrás: Magyar Kurír és Szemlélek Blog)

Iratkozzon fel hírlevelünkre