Orgonaellenes zendülés vagy egyházzenei párbeszéd?

Az egyházzene és az egyházi, illetve keresztény könnyűzenei megszólalások egymáshoz viszonyított helyzetéről alkotott különböző nézetek mindmáig nem jutottak nyugvópontra. A 777 blog csapata arra tesz ma egy kísérletet, hogy mindkét zenei oldal képviselőit egy asztalhoz ülteti. A céljuk: megmutatni, hogy nem ellenséges felekről van szó.

Tekintve, hogy a meghirdetett esemény miatt a műfajok közötti feszültség a hozzászólások szintjén is igen hamar megjelent a 777 blog elnézést kért a pontatlan címválasztásért, amely azt sejtethette, hogy valamiféle “orgonaellenes keresztény könnyűzenei szeánszra” kerülne ma sor Budapesten, a Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében.

Valójában egy egyházzenei disputára készülhet, aki veszi a fáradságot, és rászánja az időt a ma esti beszélgetésre. Minden egyházzenei műfajt képviseli majd egy-egy vendég, akik jellemzően férfiak, és elkötelezettek valamilyen formában a liturgikus vagy a vallási zene valamely területén.

A Hegedűs Endre, Kossuth-díjas zongoraművész, Csányi Tamás, a Szent Imre Plébánia karnagya, Vizy Márton előadóművész, Gável András, az Eucharist együttes dicsőítő frontembere és egyik dalszerzője, valamint Csiszér László erdélyi származású karizmatikus dicsőítőzenész közötti beszélgetést Vágvölgyi Gergely vezeti majd.

“A hazai keresztény könnyű – és komolyzene történetében nem emlékszünk olyan beszélgetésre, amelyben a saját szakmájában ennyire ismert és elismert szereplők ülnek le egy asztalhoz”

– írták a 777blog Offline estjének szervezői.

Az esemény részleteit tartalmazó teljes cikk itt olvasható. 

(Forrás: 777blog.hu)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre