#NapiPápa: “Gyógymódok” kimerültség ellen

A pápa a felújítás alatt álló Szent Mária Katedrálisban tartott misét Panamában, amelynek során az emberi kimerültség okait és lehetséges orvosságait kereste.

Ferenc pápa szerint a kimerültségnek változatos okai vannak: a hosszú, munkával töltött órák,  a személyes kapcsolatokban való csalódáson át és a mindennapok apró várható vagy előre nem látható problémái egyaránt növelik fáradtságunkat. 

Azokban a pillanatokban, amikor úgy érezzük erőnk végére érünk, 

„Szükség van egy kútra, amelyből  újabb energiaforrást meríthetünk” – fogalmazott a pápa.

Ferenc pápa szerint mindenkivel időről időre megesik, hogy céljai megvalósítása reménytelennek tűnik. Ilyenkor fel kell tenni a kérdést:

„Van-e elég energiánk, erőforrásunk és lehetőségünk arra, hogy elvégezzük missziónkat ebben az állandóan változó és kihívásokkal teli világban?”

Párhuzamként a pápa Jézus esetét hozta fel, aki a szamaritánus nőtől kért vizet a kútnál. A Pápa azt hangsúlyozta, Istentől úgy kell kérnünk, hogy enyhítse reménytelenségünket, ahogy Jézus is megkérte a szamaritánus asszonyt, hadd enyhítse szomjúságát. Ilyenkor magunkba kell tekintenünk és át kell gondolnunk, mi mindenen kell változtatnunk annak érdekében, hogy a jelen világában elérhessük korábban kitűzött céljainkat.

És legfőképp, tette hozzá a pápa: bíznunk kell abban, hogy amit Isten számunkra tegnap megadott,

„azt holnap is meg fogja adni”

(Forrás: Vatican News)

Iratkozzon fel hírlevelünkre