Keresztény családot perelt be egy algír nő, mert férje elhagyta az iszlámot

Bíróságon tett feljelentést Algériában egy muszlim nő egy négy tagú keresztény család ellen, azzal a váddal, hogy férjére rákényszerítették, a kereszténységre való áttérést.  A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az egész családot és a áttért férfit is.

 

Az algériai rendőrség öt embert, köztük egy négy fős keresztény családot, illetve egy muszlim hitről áttért férfit tartóztatott le az áttért férfi feleségének feljelentése alapján. A vád szerint erőszakkal térítették meg a férjét, és működési engedély nélkül használtak egy lakást imahelyként – írta a linga.org.

Az esett még tavaly október 19.-én történt, azonban ez idáig a családot eltűntként tartották nyilván, ezért hivatalos források csak most tudták megerősíteni a keresztény család letartóztatását.

Az elsőfokú tárgyalásra november 6.-án került sor, melynek keretében mind az öt személyt bűnösnek találta a bíróság.

A letartóztatott férj szerint házastársi gondjai voltak a feleségével, ezért fordult a keresztény családhoz tanácsért. 

A férj közeli keresztény barátai azt mondták neki, hogy imádkozzon minél többet az Úrhoz annak érdekében, hogy képesek legyenek gondjaikat megoldani a feleségével. A férfi megfogadta a tanácsot, majd az imák hatására áttért a keresztény hitre.

Az algériai alkotmány szerint az országban mindenki szabadon gyakorolhatja a vallását. A 2006-ban megalkotott, vallásokról szóló törvény kimondja, hogy az állam tiszteletben tarja a nem muszlimok vallásgyakorlását és az állampolgárok szabadon választhatják meg hitüket.

A gyakorlatban ez ellenkezőleg történik. Az algír társadalomban nem elfogadott dolog az iszlám elhagyása (hitehagyás), sőt, leggyakrabban a közeli hozzátartozók fenyegetik meg, vagy bántalmazzák azt a családtagot aki keresztény hitre tér.

S4C.News – Kassab Adonis

Kép: linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre