Mario Zenari: A keresztényeket segíteni azt jelenti, hogy a társadalmat segíted

A legfontosabb, hogy Szíriában a papok, szerzetesek közel legyenek az emberekhez és így támogassák őket - nyilatkozta az S4C.News hírportálnak Mario Zenari bíboros. A magyarországi látogatáson tartózkodó főpap szerint hazánk a keresztény kórházaknak nyújtott támogatással az egész szír társadalmat támogatja.

A bíbor szín, amelyet ruhám is megjelenít, a mártírok vérének szimbóluma. Ez különösen is megérint, de szeretném kifejezni vele az összes szír szenvedését, függetlenül vallási hovatartozásuktól, hiszen nagyon sokszor keresztények és muszlimok együtt szenvednek – nyilatkozta az S4C.Newsnak a magyarországi látogatáson tartózkodó Mario Zenari bíboros.

Szíria apostoli nunciusa (a Vatikán nagykövete) beszámolt a katolikus egyház közel-keleti missziójának erőfeszítéseiről, majd rámutatott, e tevékenységben nem az anyagiak jelentik a legfontosabb erőforrást.

A legfontosabb szerintem az, hogy közel kell lennünk az emberekhez. Sokszor mondom az atyáknak, ha nincs is pénzetek, hogy segítsetek nekik, legyetek közel hozzájuk!

– mondta a főpap. 

A bíboros szerint a legsúlyosabb dráma jelenleg a kivándorlás; a keresztények legalább fele kényszerült elhagyni szülőföldjét, ráadásul leginkább a fiatalok vándorolnak el. “Ez pedig katasztrófa nem csupán a helyi egyháznak, de a teljes társadalomnak is” – tette hozzá.

Az interjúban Mario Zenari hangsúlyozta; a keresztények megsegítésének minden formájára nagy szükség van, mert a teljes társadalmat segítjük ezzel. Mint mondta, a keresztényeket és intézményeiket segíteni azt jelenti, hogy a társadalmat segíted. 

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

A kép forrása az S4C.News.

Iratkozzon fel hírlevelünkre