Folytatódik a beszállítófejlesztési program

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornáján közölte, mintegy hárommilliárd forint kerettel folytatódik idén a kormány beszállítófejlesztési programja, amellyel a hazai kis- és középvállalkozókat segítik.

Az államtitkár elmondta, a program 2017-ben indult, azzal a céllal, hogy a nagyvállalatok segítsék a hazai kis- és középvállalatokat a modern piaci körülmények között szükséges készségek, szaktudás elsajátításában.

Eddig a beszállítófejlesztési programban 75 ipari termelő vállalkozás –  3 nagy integrátor, 72 kis- és közepes vállalkozás –  kapott támogatást, ebből tavaly 26 vállalkozásnak 2,5 milliárd forintot ítéltek meg, ennek köszönhetően mintegy 4,5 milliárd forint fejlesztés valósul meg.

Az államtitkár példaként a Karsai Holding Zrt.-t említette, amely öt beszállítójának összedolgozásával saját visszapillantó tükröt terveztek, és azóta is gyártanak a nagy járműipari vállalatok számára.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre