Megtalálták az ISIS által kivégzett keresztények holttesteit

Líbiában találtak rá azoknak az etiópiai kereszténynek a holttestére, akikkel még 2015-ben végzett az Iszlám Állam terrorszervezet.

 

 

34 etiópiai keresztény holttestére bukkantak rá egy tömegsírban Sirtében, Líbiában. A hatóságok az elfogott ISIS tagoktól nyert információk alapján találtak rá a tömegsír pontos helyére.

2015-ben az Iszlám Állam közzétett egy videót, melyben a terroristák kivégzik a 34 etiópiait, mivel azok  nem tagadták meg a hitüket. A fennmaradó részletekből arra lehet következtetni, hogy a terroristáknak áldozatul esett férfiak átutazóban voltak Líbiában, Európa felé tartottak. Ők is részei voltak annak a több tízezer főből álló migrációs hullámnak, mely elhagyta Afrikát, hogy a Földközi-tengeren keresztül Európába juthasson.

Az ISIS-nek ez volt a második olyan videója, amelyen kivégzésekkel kívántak üzenni. Az első alkalommal ugyanezen indokok miatt 20 egyiptomi és egy ghánai kereszténnyel végeztek a tengerparton.

Amennyiben a további vizsgálatok is megerősítik, hogy a megtalált holttestek valóban a 2015-ben meghalt etiópiaiak maradványai, visszaszállítják azokat a szülőföldjükre, így a családjaik tisztességes körülmények között újratemethetik szeretteiket.

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás: ICC
Kép forrása: Getty Images, Agenzia Fides

Iratkozzon fel hírlevelünkre