Kormányszóvivő: a tüntetések EP kampányrendezvények

Az országszerte zajló tüntetésekből látható, hogy elkezdődött az európai parlamenti (EP-) választások kampánya, amelyre Soros György is mozgósít – jelentette ki a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a munka törvénykönyvének módosítása csupán ürügy. A magyar kormányzat Soros kampányával nem akar foglalkozni, azt viszont sajnálja, hogy van néhány olyan szakszervezet, amely asszisztál a bevándorláspártiak kampányához – hangsúlyozta Hollik István.

Kérdésre válaszolva kifejtette, nincs új fejlemény Ahmed H. ügyében, továbbra is tárgyalnak Ciprussal. Ameddig az egyeztetések le nem zárulnak, a szír férfi idegenrendészeti őrizetben marad. Hozzátette: képmutatónak és visszataszítónak tartják, hogy azok, akik korábban kiálltak Ahmed H. szabadon bocsátásáért – például Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő –, most nem jelentkeznek, hogy be szeretnék fogadni a szír férfit.
   

„Kicsit hasonlít ez az ügy ahhoz, hogy Soros György tiltakozik a kerítés ellen, de természetesen a saját házát kerítéssel veszi körül” – jegyezte meg a szóvivő.

(MTI)