A magyar modell alapján segítenék az üldözött keresztényeket

Új államtitkárság létrehozását szorgalmazza az üldözött keresztények megsegítésének érdekében egy francia szervezet – jelentette egy osztrák oldal alapján az S4C.News. Az SOS Keleti Keresztények nevű civil szervezet közleményében követendő példaként említette Magyarországot, ahol már 2016 óta ebben az intézményes formában támogatják a közel-keleti üldözötteket. A francia szervezet elnöke, Charles De Meyer, valamint igazgatója, Benjamin Blanchart szerint egy ilyen államtitkárság megkönnyíthetné a háború sújtotta települések újjáépítését és elősegítené az elmenekült keresztény lakosság gyors visszatérését is. 

A magyar oldal emlékeztetett rá, hogy 2016 óta működik Magyarországon – a világon egyedülálló módon – kormányzati szintű szerv az üldözött keresztények megsegítésére, kezdetben helyettes államtitkárság, majd tavaly óta államtitkárság formájában. 

Megjegyezték: a közel-keleti keresztény örökségek megóvása érdekében és a keresztény iskolarendszer kiépítésére a francia egyház hivatalos segélyszervezete (Ouevre d’Orient) is elkészített egy akciótervet, amelyet Emmanuel Macron államelnökhöz is eljuttattak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre