Hölvényi György: Újabb állomásához érkezett az EP választási kampány

Megszavazta az Európai Parlament (EP) csütörtökön azon tervezett mechanizmusnak a létrehozását, amelynek keretében bizonyos, például jogállamisági feltételekhez kötnék az Európai Unió tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban. Hölvényi György az állásfoglalást - a jogi szolgálattal összhangban - nonszensznek nevezte, és rámutatott, hogy a mai szavazás is a már megkezdett európai választási kampány része.

A dokumentumot 397:158 arányban fogadták el a strasbourgi plenáris ülésen.

A mechanizmus keretében felfüggeszthetnék, csökkenthetnék a jogállamisági elveket súlyosan megsértő, vagy például az uniós pénzeket érintő csalások és korrupció, illetve az adócsalások ellen nem elég hatékonyan fellépő országoknak szánt EU-s forrásokat, a hiányosságok jellegével és súlyosságával arányos módon.

Hölvényi György Európai Parlamenti képviselő a Vasárnap.hu-nak a tervezetről úgy nyilatkozott:

“Ez egy állomás az európai parlamenti választásokat megelőző kampányban, semmi több”

Hozzátette: a mai szavazás egy hosszú vita részének tekintendő a bevándorláspártiak és az ellenőrizetlen bevándorlást ellenzők között. Egy nagyon kemény politikai csata kellős közepén vagyunk. Nem mutatja semmi jobban, mint az Európai Unió jogi szolgálatának véleménye, amely a ma elfogadott állásfoglalást alkalmatlannak és jelentősen aggályosnak tartotta. A mai szavazás eredménye a bevándorláspárti többség felfogását mutatja az Európai Parlamentben.

(Vasárnap.hu, MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre