„Férfiasan tökéletes”

Nagy felháborodást keltett a nem régen napvilágra került Gilette reklám, amelyet állítólag egy feminista csoport állított össze.

A mára már 15,5 milliós nézettséggel rendelkező videó nem másról szól, mint arról, hogy a férfinak alapvető természetébe van kódolva a zaklatás, megfélemlítés és az erőszak. Az üzenete pedig nem más: tudsz ennél jobb is lenni!

A feminizmus nem férfigyűlölet!

Bizonyára hősnek tartja magát nők azon csoportja, akik talán küldetésüknek érzik, hogy rávilágítsanak: a férfiak barbár állatok. Azonban hiba lenne őket feministáknak nevezni.

A feminizmus ugyanis nem egyenlő a férfigyűlölettel. A feministák női jogokért harcolnak, amelyek a férfiakat is megilletik. Egyes mozgalmak kifejezetten a nők gazdasági helyzetével foglalkoznak, mások a fizikai biztonságára helyezik a hangsúlyt, legyen szó akár a családon belüli, akár a munkahelyi erőszakról, vagy épp a prostitúcióról.

Lejáratják a nőket is.

A Gilette eredeti szlogenje „férfiasan tökéletes”, most akár lehetne „férfiasan tökéletlen” is. Mintha mindenki így tekintene a férfi társadalomra: brutális, agresszív gazemberekre. A videó készítői pedig azt üzenik, a nők felsőbbrendű lények, akiknek küzdeniük kell ez ellen.

Más aspektusból való megközelítést itt olvashatnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre