Nagy Ervin: nem elég a migrációs mechanizmusok csiszolása

Európában ma többre van szükség, mint a migrációs mechanizmusok csiszolására - írta a Magyar Hírlapban megjelent véleménycikkében Nagy Ervin. Sőt, álláspontja szerint gyökeres, ha úgy tetszik, radikális változásra van szükség Európa-szerte.

Ezen véleményét nyomatékosítva rámutatott; “az európai (és természetesen ezen belül a magyar) közvélemény számára a közösségi oldalak civil megszólalóitól kezdve a profi véleményformálókon át egészen a politikusok nyilatkozatáig csakis az lehet őszinte válasz, amelyben radikális átalakítás szerepel”

A szerzőt az indította ennek kifejtésére, hogy a közelmúltban  a “példa nélküli, nők ellen elkövetett terror oly módon nőtt a kontinensen, hogy azt normális ember nem hagyhatja figyelmen kívül”

Nagy Ervin szerint a közvélekedés két részre oszlik: vannak, akik szerint a kontinens általános bevándorláspolitikája (a multikulturalizmus eszméjével egyetemben) elbukott, míg mások szerint csupán a mechanizmus jogi hátterét kell finomhangolni a tragikus esetek megelőzése érdekében. 

Nagy Ervin ugyanakkor úgy látja, arról még mindig kevesebbet merünk beszélni, hogy mindeközben a különböző kulturális és vallási alapú civilizációk összeférhetetlenségének is szemtanúi vagyunk. Határozottan tagadja azt az álláspontot, amely bűnösnek, vagy eleve gyanúsnak bélyegez meg minden bevándorlót, ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a szélsőséges, radikális iszlamisták kihasználják az európaiak naivitását és rámutat arra, hogy a békés iszlám egyre inkább a szélsőséges, a harcos és az agresszor iszlám ideológia rabságában vergődik .

Akik még mindig a korlátlan bevándorlást, a multikulturalizmust támogatják, szintén egy szélsőséges ideológia rabságába kerültek

– tette hozzá.

Nagy Ervin cikke ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre