#NapiPápa: Nem megoldás az abortusz, minden új életet üdvözölni kell

E hét vasárnapján, január 20-án 13. alkalommal rendezik meg Párizsban az Élet Menetét,a résztvevőket Ferenc pápa is köszöntötte.

Az Élet Menete kezdeményezés még 1973-ban, az USA-ban indult el, amikor az abortuszt illető törvényi szabályozások jelentős mértékben változtak az országban. Azóta a kezdeményezés nemzetközi szintűvé nőtte ki magát, minden évben a világ számos városban emberek ezrei vonulnak fel. 

A pápa üzenetében azt hangsúlyozta, hogy a gonoszság és az emberi élet utálata “kéz a kézben” járnak egymással, minden gonosz cselekedet az emberi élet iránti megvetésre vezethető vissza.

A pápa szerint az abortusz kérdésében nem szabad hallgatnunk azokra a hangokra, akik trivializálni akarják a kérdéskört. Véleménye szerint ez egy nagyon fontos téma, amelyben az egyes civil társadalmak lelkiismeretessége, erkölcsisége is tükröződik.

Nézőpontja szerint a párizsi menet célja az, hogy a francia állampolgárok számára is eljuttasson egy üzenetet, méghozzá azt, hogy az új életek üdvözlésére minden esetben nyitottnak kell lenni.

(Forrás: VaticanNews)

Iratkozzon fel hírlevelünkre