Focipályáról a papi szemináriumba

Hilgenbrinck történetét a The Plaid Zebra nevű oldal írta meg. Eszerint a futballista nemzeti válogatott volt, valamint a Colorado Rapis és a New England Revolution csapataiban játszott az MLS-ben, az USA fociligájában. 

Karrierje derekán – sokak meglepetésére – mégis úgy döntött, hogy a focimezt papi revendára, a futballpálya meccseit a papi szeminárium tanulással töltött óráira cseréli. 2008-ban, 26 évesen jelentette be klubjának, a New Engalnd Revolutionnak, hogy a közeljövőben jelentkezik a marylandi Mount St. Mary-i papi szemináriumba.

„Azért hagytam ott a futballt, mert hű akartam lenni a hitemhez és Isten hívásához, amelyet az életemben hallottam. Sose gondoltam volna viszont, hogy olyan boldog leszek, amilyen most vagyok” – nyilatkozta még szemináriumi évei során, 2012-ben.

Az elkövetkező 6 évben itt tanult teológiát, filozófiát, történelmet és latin nyelvet ahhoz, hogy pappá válhasson. Vélhetően furcsa lehetett számára az élsport rivaldafényes, aktív világából a visszahúzódó, egyszerű tanulói életbe kerülni. Ezt a nehézséget azonban túl tudta lépni, mivel 2014 májusában római katolikus pappá szentelték, és nem sokkal később szülőhazájába, Illinois államba küldték ki papnak. 

Chase Hilgenbrinck egy interjúban úgy fogalmazott: érzett magában egy arra való hívást, hogy „valami nagyobbnak” legyen a részese, és bár hiányzik neki a futballpálya, tudja, hogy helyesen döntött. 

„Korábban egy álomvilágban éltem, úgy éreztem, mindenem megvan, mégsem volt bennem olyasféle béke, mint ami most van” – fogalmazott.

(Forrás: theplaidzebra.com, mlssoccer.com, kiemelt kép forrása: Pixabay)

'Fel a tetejéhez' gomb