Képregényfigurává silányítja Jézust az amerikai sorozat

Új képregénysorozat kiadására készül az amerikai DC Comics, amelyben Jézus Krisztus képregényfiguraként jelenik meg. Visszatér a Földre, hogy tanuljon SunMan-től, aki közelebb áll Isten tervéhez, mint az, akit a kereszténység a világ megváltójaként tisztel...

Képregényfigurát csinál Jézusból a DC Comics – írta meg a napokban az S4C.News című magyar oldal. A lap amerikai források alapján ismerteti; az új képregénysorozat Istent például úgy mutatja be, mint aki annak idején annyira dühbe gurult azon, ahogyan elbántak Jézussal, hogy azóta nem is engedte őt vissza a Földre. A napjainkban játszódó történet szerint Isten meglát egy földi szuperhőst, bizonyos Sun Man-t, aki közelebb áll elképzeléseihez. Ezért hát elküldi Jézust, hogy ismerkedjen meg a szuperhőssel. 

A lap hangsúlyozza; Jézus nem egy “szuperhős”. Ő több, mint két milliárd keresztény számára valódi emberi személy, aki mindazonáltal az Isten mindenható fia is, tehát mint ilyen, semmiképp nem lehet alacsonyabb rendű-rangú entitás az úgynevezett SunMan-nél, Krispex utolsó fiánál. Úgy látják,„Jézus Krisztusnak ezt a tiszteletlen karikatúráját, amely a SunMan nevű akcióhőssel egy (vagy éppen alacsonyabb) kategóriába osztja, sértő mindazok számára, akik Krisztust a Megváltójuknak tartják”.

Miután az S4C.News angol nyelvű oldalán is írt a készülő sorozatról, amerikai szervezet petíciót fogalmazott annak érdekében, hogy a keresztényeket sértő képregényeket a kiadó ne jelentesse meg. 

A vasárnap.hu megkereste az S4C.News szerkesztőségét, arról tudakozódva, itthon is indítanak-e petíciót az ügyben. Vágvölgyi Gergely, a lap főszerkesztője válaszában jelezte, bár a képregény az amerikai piacot célozza, vallják, hogy világvallások alapítóiból nem szabad egyszerű képregényhőst faragni. A DC Comics új sorozata tiszteletlen és érzéketlen is, ezért – az amerikai petíció indítóival vállalt szolidaritás jegyében és a magyar keresztények véleményének hangot adva – napokon belül idehaza is aláírásgyűjtés veszi kezdetét. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre