Deutsch Tamás: a 2019-es EP választás sorsdöntő lesz az unió életében

A magyar ellenzéki pártok tőről metszett bevándorláspárti politikát folytatnak: az Európai Parlamentben minden bevándorláspárti előterjesztést elfogadtak és a magyar Országgyűlésben is gátolták, ellenezték a Stop Soros törvénycsomagot, a műszaki és jogi határzárat – jelentette ki Deutsch Tamás budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta, négy hónappal az uniós választások előtt tisztán látszik a választás tétje: a bevándorlást ellenzők és az azt támogatók állnak szemben egymással. A parlamentben vagy az egyik, vagy a másik kerül többségbe. Hozzátette: Magyarországon is ez a tétje a választásnak.

A 2019-es uniós választás sorsdöntő lehet az unió életében, ekkor az unió 27 tagállamának minden választópolgára vélemény mondhat a legfontosabb sorskérdésben: a bevándorlásban – mondta a politikus.  A Fidesz programja egyértelmű és  világos: az unió külső határait meg kell védeni, oda kell vinni a nehéz sorsú embereknek szánt segítséget és nem az unió területére kell invitálni az embereket. Emellett azoknak a illegális bevándorlóknak, akiknek elutasítják a menedékkérelmét, nekik el kell hagynia az unió területét.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre