Ételadományok pakisztáni keresztényeknek, petíció Asia Bibiért – tovább harcol a CitizenGO

A CitizenGO az új évben is folytatja a kiállást az üldözött keresztények mellett és nem feledkezik meg Asia Bibiről sem. A korábban istenkáromlás vádjával halálra ítélt, majd tavaly felmentett édesanya vesszőfutása tovább folytatódik Pakisztánban és továbbra sem hagyhatja el az ázsiai országot.

Az új évben is folytatja az üldözött keresztények melletti elkötelezett harcot a CitizenGO. A civil szervezet tovább folytatja a küzdelmet Asia Bibi végleges szabadon bocsátása érdekében. A keresztény édesanyát istenkáromlással vádolta néhány munkatársa, ezt helybenhagyva pedig a pakisztáni igazságszolgáltatás halálra ítélte. 2018 októberében felmentették, akkor úgy tűnt, hosszúra nyúlt vesszőfutása véget ér. A felmentő ítéletet azonban tiltakozások és zavargások kísérték, amelyek hatására a pakisztáni vezetés meghátrált. Asia Bibi jelenleg egy, a hadsereg által őrzött házban várja sorsa biztonságosabbra fordulását. 

A CitizenGO továbbra is következetesen kiáll Asia Bibi mellett, akinek felmentése érdekében korábban nemzetközi kampányt szerveztek és petíciót indítottak. Novemberben számos országban szerveztek imaalkalmat – a kezdeményezés keretében Budapesten is -, ezeken Asia Bibiért és az üldözött keresztényekért fohászkodtak. 

A civil szervezet most azért indított petíciót, hogy az ország vezetése engedje ki Pakisztánból a keresztény édesanyát. A kezdeményezést már több mint 150 ezer támogató írta alá az interneten. 

Közben más módokon is segítik a pakisztáni keresztényeket; karácsonykor több mint 600 élelmiszercsomagot szállítottak helyi keresztény családoknak Morris Jalal kapucinus atya segítségével, aki rendtársaival együtt a szervezet által gyűjtött pénzből megvásárolta és kiosztotta az élelmiszert Lahore városában. Majd a Lahore-tól nyugatra fekvő Brick Kiln kemény munkából megélő keresztény közösségét lepték meg ajándékcsomagjaikkal. 

S4C.News

Fotók: CitizenGO

Iratkozzon fel hírlevelünkre