A brit hatóságok halálos veszélynek tennének ki egy pakisztáni keresztényt

Már az egész családja elmenekült. Az iszlamisták vadásznak rá hazájában, mégsem kap menedékjogot Nagy-Britanniában egy pakisztáni keresztény.

 

 

Szélsőséges iszlamisták több alkalommal bántalmazták és életveszélyesen megfenyegették azt a pakisztáni keresztény menekültet, akinek a menedékkérelmét nem fogadták el a brit hatóságok – adta hírül az aleteia.org.

A negyvenegy éves pakisztáni Asher Samson 2004-ben érkezett Nagy-Britanniába, hogy teológiát tanuljon. Tanulmányai végeztével több alkalommal is hazalátogatott szülőföldjére, ahol fizikai bántalmazásoknak és lelki terrornak volt kitéve. A környezete nem fogadta el, hogy éveken keresztül keresztény teológiát tanult.

Asher ezek után nem látott mást lehetőséget, minthogy visszatérjen Nagy-Britanniába és menedékjogot kérjen. Azonban a brit hatóságok a hazájában üldözött keresztény férfit tavaly november 26.-án egy Solihull városban rendezett keresztény fesztiválon letartóztatták, mivel lejárt a tartózkodási engedélye és így törvénytelenül tartózkodik az országban.

A linga.org információi szerint a brit hatóságok elutasították a pakisztáni férfi menedékkérelmét, és vissza akarják küldeni Pakisztánba.

Az előzetes letartóztatásban lévő Asher mindennap rettegésben él, mivel bármikor hazaküldhetik.

Minden nap sírok, depressziós lettem. A karácsonyt is a családom nélkül töltöttem. Lehet, hogy sosem látom már őket – nyilatkozta a The Independentnek.

Az Asher Samson által látogatott templom lelkésze szerint szégyen egy keresztény országtól, hogy nem segítenek egy üldözött testvéren.

Szégyen, hogy visszatoloncolják a hazájába, ahol nagy veszélynek van kitéve – háborodott fel a lelkész.

Samson családjával tíz éven keresztül aktív tagja volt a helyi közösségnek. A környezetükben élő szélsőséges iszlamisták ezt rossz szemmel nézték. A bántalmazások és a lelki terror megtette hatását, testvérei mind elmenekültek Pakisztánból. Nővére Új-Zélandon talált menedékre, két bátyját viszont a brit hatóságok helyezték oltalom alá. Ezért is érthetetlen, hogy miért utasították el Asher kérelmét.

S4C.News – Kassab Adonis

Kép: Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre