Kovács Zoltán: Az ellenzéknek semmi sem drága

Ha valakinek volt is szemernyi kétsége arról, hogy az elmúlt napok, hetek politikai demonstrációi miről szóltak, akkor most tisztává vált a kép. Kovács Zoltán így reagált az ECHO Tv-ben arra, hogy mintegy 100-150 fős, a magyar kormány elleni tüntetés volt kedden Brüsszelben. A demonstráción részt vett Judith Sargentini holland zöldpárti európai parlamenti képviselő is.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában azt hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek semmi sem drága, az sem, hogy külföldről kérjenek segítséget a magyar kormány, Magyarország ellen.

Arra a felvetésre, hogy egy ellenzéki koalíció látszódik kialakulni az európai parlamenti választási kampányban, az államtitkár azt mondta, a magyar kormánnyal szemben egy bevándorláspárti politikai erőcsoport sorakozott fel.

Kovács Zoltán szerint teljesen egyértelmű, hogy a spontán demonstrációkon szó sincs a munka törvénykönyve módosításáról, vagy a közigazgatási bíróságokról, hanem a politikai kampány részeként zajlanak a tüntetések.

Sargentini asszony hazájában az önkéntes túlmunka pont 60 órával több, mint amennyit a magyar szabályozás lehetővé tesz. Nyugat-Európa számos országában sokkal magasabban vannak meghatározva ezek az értékek. Senki nem beszél a tényekről, nem beszél arról, hogy a közigazgatási bíráskodásnak Magyarországon milyen hagyománya van (…) Az számít, hogy politikailag mit akarnak elérni

– hangsúlyozta Kovács Zoltán.

A teljes beszélgetés itt érhető el.

(ECHO TV)

Iratkozzon fel hírlevelünkre