Tragédia: Lengyelországban öt fiatal vesztette életét egy szabadulószobában

Öt tinédzserkorú lány vesztette életét, egy férfi pedig megsebesült pénteken egy szabadulószobában kitört tűzvész következtében az észak-lengyelországi Koszalinban. Pár nappal ezelőtt Budapesten is tragikus eset történt.

A tűz egy kétszintes házban keletkezett délután öt óra tájban. A szabadulószobában a bekövetkezett halálesetekre azután derült fény, miután a tűzoltók eloltották az épületben a lángokat. Mint utólag kiderült, a szabaduló játékban résztvevő, még ki nem szabadult lányok halálát szénmonoxid-mérgezés okozta. Mindegyikük tizenöt éves volt, egyikük születésnapját ünnepelték. Egy, az épületben tartózkodó huszonöt esztendős férfit  égési sérülésekkel szállítottak kórházba. A nyomozók nem tudták rögtön kihallgatni őt az eset körülményeiről.

Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter a tragédia után utasítást adott arra, hogy az ország egész területén tűzvédelmi riasztóberendzéseket szereljenek fel a szabadulószobákkal rendelkező helyiségekben.

Néhány nappal ezelőtt a budapesti Király utcában is tragikus eset történt. Ott, a viharos szél miatt a lakásba visszaszivárgó gáz okozta egy 15 éves lány halálát.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre