Hivatalos: Karácsony Gergely is indul a főpolgármester-választáson

Beadta a derekát végül Zugló polgármestere Karácsony Gergely és elindul a főpolgármesteri posztért, ráadásul az előválasztáson is részt vesz majd. Ezt Gulyás Márton Partizán című facebookos élő műsorában jelentette be. Szerinte az előválasztás egy demokratikus mérkőzés, amiben keményen meg kell dolgoznia a győzelemért, de – ha fogadnia kellene – azt mondaná, nyerni fog.

A helyzetet nehezíti, hogy Puzsér Róbert (LMP támogatással), Sermer Ádám (a Liberálisok jelöltjeként), és Horváth Csaba (a MSZP jelöltjeként) is ki szeretné hívni Tarlós István főpolgármestert 2019 őszén. Mivel Karácsony a Párbeszéd politikusa, amely az Országgyűlésben az MSZP-vel szövetségben dolgozik együtt, így feltételezhető, hogy a végére csak egy közös jelöltjük marad. Tekintve, hogy Sermer Ádám támogatottsága alig mérhető, a fő kérdés az, hogy Puzsér Róbert mindenféleképpen elindul e a választáson.

Puzsér vs. Karácsony.

Karácsony sokkal mérsékeltebben beszél Tarlós Istvánról, mint Puzsér. Sőt Tarlós István első ciklusát kifejezetten pozitívnak látja – többek közt a közösségi közlekedésben történt fejlesztés miatt. A második ciklusban azonban véleménye szerint Tarlós nem harcolt a fővárost és a fővárosiakat negatívan érintő kormányzati döntések ellen.  

Karácsony is a zöldebb, ember léptékűbb Budapesttel kampányol – bár ismerve a Tarlós kabinet munkáját, nyitott kapukat dönget. Karácsony mégis a zöld Budapest témáját tűzte ki a zászlajára – épp, ahogy Puzsér.

Úgy tűnik a magyar belpolitika egy legérdekesebb kérdése a közeljövőben az lesz, hogy Karácsony, vagy Puzsér, Puzsér, vagy Karácsony.

Forrás: Mandiner.hu