Gyermek-influencerként a biztonságosabb internethasználatért

A Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day) először 15 évvel ezelőtt, 2004-ben került megrendezésre, azóta a kezdeményezés világméretű eseménnyé nőtte ki magát. A SID az internethasználatban megnyilvánuló közös felelősségünkre fókuszál: mindannyiunk közös feladata, hogy az internetet egy jobb hellyé tegyük egymás számára.

Mivel a véleményformálás, kortárs segítségnyújtás, egymás tanítása és tanácsadás egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban a problémamegoldás során, ezért idén a  Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője a hazai általános iskolások és középiskolások számára meghirdetett videópályázattal igyekszik felhívni a figyelmet az interneten fellelhető veszélyekre.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatával aktív fellépésre buzdítja a fiatal felhasználókat, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva valós problémákra merjenek bátran reagálni.

A pályázóknak kisfilmekben kell egy-egy megtörtént esetet ismertetniük, gyakorlatilag oly módon, mintha influencerként reflektálnának a világhálón történő eseményekre. 

A gyermekek két különböző korcsoportban indulhatnak, az általános és a középiskolások pályázatait külön bírálják majd el. A pályamunkák beküldési határideje január 25-e. A kiírás pontos részleteiről bővebb információt itt találhatnak.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre