Juhász Hajnalka: A Hungary Helps foglalja össze Magyarország humanitárius segítségnyújtását

Az Országgyűlés decemberi utolsó ülésnapján fogadta el a magyar humanitárius segítségnyújtásról, a Hungary Helps programról szóló törvényt. A program két évvel ezelőtt indult.  Juhász Hajnalka, a Hungary Helps miniszteri biztosa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a legfontosabb szempont, hogy a magyar kormány felismerte a migráció veszélyét.

Juhász Hajnalka kifejtette: a magyar kormány elsőként mondta ki, hogy nem a problémát kell beengedni Európába, hanem a helyben való segítést kell megvalósítani. A Migrációkutató Intézet közölte a legutolsó adatokat, amik szerint a migráció forrásövezeteiben lévő régiók esetében 2050-re 500 millióval fog növekedni a lakosság. Ezért át kell gondolnunk, hogy ezeket a kihívásokat, amelyek Európára várnak, hogyan oldjuk meg.

Erre adott egy olyan hiteles, kereszténydemokrata választ a magyar kormány, amivel létrehozta az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárságot, amely felel a Hungary Helps program megvalósításáért – tette hozzá.

Juhász Hajnalka kiemelte: Magyarország jelen van már a humanitárius segítségnyújtás tekintetében Szíriában, Irakban, Libanonban, Egyiptomban. Emellett a nemzetközi fejlesztés, együttműködés is fontos szerepet játszik.

Nagyon fontos azt látni, hogy a magyar emberek munkájának köszönhetően, a gazdasági teljesítményünkkel összhangban nagyobb mértékben szeretnénk részt venni a humanitárius segítségnyújtásban és hiszünk abban, hogy a megelőzés és helyben való segítés lehet az igazi válasz a migráció támogatása helyett – fogalmazott.

A teljes beszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg:

 

Forrás és kép: Echo Tv – kdnp.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre