Azbej Tristan: elismerés övezi a magyar humanitárius politikát

A közel-keleti keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja, amely ezáltal segítségre szorul – fogalmazott a Hír Televíziónak nyilatkozva Azbej Tristan. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár év végi összegzésként ismertette, több mint öt országban indított hazánk új humanitárius programot. 

 

Emlékeztetett; a közelmúltban az Amerikai Egyesült Államok nemzetközi fejlesztési ügynökségével kötött együttműködési megállapodást a magyar kormány, de egy szír-ortodox árvaház felújítása kapcsán Lengyelországgal is közösek az erőfeszítések. “Szeretnénk, ha a példa ragadós lenne” – tette hozzá. 

Az év elején megalakul a Hungary Helps Ügynökség – jelentette be Azbej Tristan. Ez a magyar támogatási modellt ötvözi külföldi programokkal, olyan támogatáskezelő munkát végez, amely képes együttműködni az USA szervezetével és a visegrádi országok partnerszervezeteivel. 

 

Azbej Tristan az ECHO Televízió műsorában korábban arról beszélt: a Hungary Helps úttörő programként jelent meg a világban, mivel ez volt az első, amelynek célja deklaráltan a migrációs válságövezetekben való közvetlen segítségnyújtás volt. Kifejtette: tapasztalatok alapján mostanra igazságosabban ítélik meg hazánkat egyes külföldi országok és elismerés övezi azt a humanitárius politikát, amelyet Magyarország folytat. 

Ennél is fontosabb azonban az ügy szolgálata

– fűzte hozzá a Miniszterelnökség államtitkára. Mint mondta, senki sem várhatja Magyarországtól, hogy egyedül oldjon meg humanitárius válsághelyzeteket, az országnak erejéhez és nagyságához mérten kell kivennie mindebből a részét – esetünkben a példamutatás is nagyon fontos dolog. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre