Kész csoda! Élve találtak Oroszországban egy kisgyermeket a romok alatt

Élve találtak rá 35 órás kutatás után egy 11 hónapos kisgyermekre Magnyitogorszkban, ahol hétfőn gázrobbanásban beomlott egy tízszintes lakóháztömb része. A csecsemő annak köszönheti túlélését, hogy gyermekágyban feküdt és alaposan betakarták.

A mentők tájékoztatása szerint a kisfiút azután találták meg, hogy a kutatás közben meghallották a sírását. Azonnal nagyszabású akcióba kezdtek, a munkákban az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának több tucatnyi szakértője vett részt. Először mentőkutyákkal vizsgálták a területet, de nem találtak sérültet. A mentők ezután a törmeléket eltakarítva hatoltak a mélybe. Először beszakadt épületelemeket kellett eltávolítaniuk, így tudták a kisfiút kiemelni.   

A kisfiú édesanyja is a túlélők között van, megérkezett a kórházba, és azonosította a gyermeket – mondta a katasztrófa-elhárítás szóvivője.

A mentők a kisfiút a magnyitogorszki gyermekkórházba szállították, ahol különböző vizsgálatokat végeznek el rajta: megröntgenezik a koponyáját, a mellkasát, a végtagjait. Az orvosok szerint kedvezőek az esélyei, de súlyos az állapota, az intenzív osztályon ápolják.    

A kórház nyilatkozata szerint a fiúcska eszméleténél van, az elsődleges vizsgálati eredmények szerint koponyasérülést, illetve a lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett.

A december 31-én reggel történt szerencsétlenségben hét ember halt meg, öt sérültet kórházban ápolnak, 36 ember sorsa továbbra is ismeretlen. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság gázrobbanás ügyében indított eljárást.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre