Hatáskör hiányában nem nyomoz Hadházyék ügyében a rendőrség

Az ellenzéki sajtóban futótűzként terjedt el Hadházy Ákos Facebook bejegyzése, amiben megerősítette, hogy a Szél Bernadettel közös, hivatalos személy elleni erőszak miatt december 17-én tett feljelentésre a rendőrség azóta sem kezdte meg a nyomozást.

Most azonban kiderült, hogy az eljárás hatáskör hiányában nem indult meg  – számolt be a Pestisrácok.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrség közleményében kifejti, az MTVA székháznál történtek miatt valóban tett feljelentést Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján.

A nyilatkozatból kiderül: a rendőrség következetesen, minden esetben vizsgálja, hogy rendelkezik-e az eljárás elindításához szükséges hatáskörrel. Amennyiben a válasz nemleges, úgy a feljelentést eljuttatja az ügyben eljárni illetékes hatósághoz.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentét még aznap megküldte a Központi Nyomozó Főügyészség részére – áll a közleményben.

A dolog előzménye, hogy Hadházy Ákos közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, miszerint: „a rendőrség nemhogy nem védett meg a biztonsági őrök törvénytelen erőszaka ellen, de az azóta eltelt időben még csak meg sem kezdte a nyomozást”.

Ha valaki lemaradt volna Hadházy Ákos sérelmére elkövetett „erőszakról”, itt megnézheti a történteket.

Hadházy fetrengése: ITT VIDEÓ! ITT AZ IGAZSÁG!

Hadházy fetrengése: ITT VIDEÓ! ITT AZ IGAZSÁG!Ne hidd el a Soros médiumok hazugságait! A videón jól látszik: Hadházy tiltott helyre akart bemászni, miután ez nem sikerült, többször földhöz vetette magát, így szimulálta az áldozat szerepet. Ez felháborító!ADD TOVÁBB!

Közzétette: ELÉG – 2018. december 17., hétfő

Forrás: Pestisrácok.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!