Düh és harag járja át a Momentumot

A mandinert szemlézve bukkantunk Fekete-Győr András Orbán Viktornak írt soraira. Végigolvasva a rövid ám tömör facebook bejegyzését, arra a következtetésre kellett jutnunk, hogy valami baj van a Momentumnál.

Düh és harag járja át a Momentum elnökének szívét.

Mivel szemmel láthatóan eszköztelen az ellenzék a kormánypártok politikájával szemben, így saját szavazóik megtartására már évek óta egy jól bevált játékot játszanak, erőltetnek.

A játék neve: ki tud nagyobbat és sértőbbet mondani.

Ebből a játékból csemegéztünk most párat:

  • Engedje meg, hogy klasszikust idézzek: Sokan vagyunk, de nem elegen! Nem vagyunk elegen ahhoz, hogy az Ön, a családja, és a haveri köre fékevesztett gazdagodását fent tudjuk tartani anélkül, hogy egyszer azt kelljen majd mondania a Miniszterelnök Úrnak: »nem a zsemle kicsi, elvtársak, hanem a pofátok nagy!”
  • „Először is szeretnék gratulálni: mától hivatalosan is Ön a magyar történelem valaha volt leggazdagabb magyarja. Boldog karácsonyt kíván Önnek Mészáros Lőrinc!”
  • „Akkor még egyszer elmondjuk, mert ismétlés a tudás anyja. Kicsi az egészségügyünk! Kicsi az oktatásunk! Kicsi a szociális hálónk! Kicsik a magyar vállalkozások! Kicsi az itthonmaradók száma!”

 

Ahogy a legnagyobb írók, úgy Fekete-Győr is a végére tartogatta a katarzist:

 

Miniszterelnök Úr pofája viszont rettenetesen nagy…

Az emberek tenyere pedig egyre jobban viszket…

2019-ben találkozunk.

 

Nos, ha találkozni szeretne feltétlenül, akkor legyen. Ha szeretnének bejutni a parlamentbe demokratikus választások – és nem hadicselekkel, a szabályokat kijátszva – útján, akkor legyen. Csak próbáljon meg az a nagyjából 10.000 dühös ember tekintettel lenni a kormánypárti szavazók, de a pártonkívüliek millióira is. Ők most csak békességet szeretnének.

 

Forrás: Mandiner