Fischl Vilmos: Jelentősen nő a muszlimok száma

Vissza kell térni a Szentíráshoz, és ne szégyelljük hirdetni az evangéliumot – hangoztatta Fischl Vilmos azzal kapcsolatban, hogy alapítása óta az iszlám „behozta” a kereszténységet. Az evangélikus lelkész szerint az iszlám egy békés vallás, akkor van vele probléma, ha elkezd radikalizálódni. 

 

A keresztényeké kevésbé, a muszlimok száma viszont nagy arányban növekszik – erről beszélt Fischl Vilmos evangélikus lelkész az M1 aktuális csatornán. Szavai szerint az iszlám vallás 632-ben alakult, az azóta eltelt időszakban viszont „behozta” a kereszténységet, hiszen nagyjából ugyanannyi keresztény él a világon, mint muszlim.

A lelkész szerint ezért fel kell tenni a kérdést, hogyan tudjuk keresztény identitásunkat megőrizni nemcsak Európában, hanem az egész világon.

Fischl Vilmos biztonságpolitikai szakértőként kiemelte: az iszlám egyértelműen egy békés vallás. Amikor az iszlám elkezd radikalizálódni, akkor van probléma.

Beszélt az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság Hungary Helps programjáról is.

Úgy értékelte, a Szíriában, Irakban, Nigériában zajló program egy jó kezdeményezés, amelyhez számos ország csatlakozott. A probléma ezekben az országokban van – jegyezte meg a lelkész, hozzátéve: elsősorban ott kell segíteni a keresztényeket.

 

Forrás: MTI

Fotó: Kiss Tamás (Magyarországi Evangélikus Egyház)

Iratkozzon fel hírlevelünkre