Nacsa Lőrinc: Az ellenzéki politikusok nem a családokban látják az ország jövőjét

Ha az ellenzéken múlna, nem növekedhetnének a gyermekes családok támogatásai – jelentette ki a KDNP szóvivője sajtótájékoztatóján, arra alapozva állítását, hogy az ellenzéki pártok az elmúlt években nem szavazták meg a magyar családok támogatásáról szóló intézkedéseket.

Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzék nem támogatta a családi adókedvezmény bevezetését és nem szavazta meg azt a jogszabályt sem, amelynek nyomán 2019-től tovább nőhet a kétgyermekes családok adókedvezménye. Nem támogatták a gyed-extrát, az otthonteremtési program bevezetését és a három éves gyed visszaállítását sem.

Felidézte:  több ellenzéki politikus kijelentette, például a “Gyurcsány-párti” Bauer Tamás is, hogy a migránsok támogatásában, és nem a családok támogatásában látja Magyarország jövőjét.

Továbbá emlékeztetett arra is, hogy ez nem új jelenség, hiszen a balliberális kormányok megszorító intézkedéseinek célpontjai mindig is a gyermekes családok voltak. Elvették tőlük a családi adókedvezményt, eltörölték a 3 éves gyest, adóemeléseket hajtottak végre, illetve óvoda- és iskolabezárásokkal nehezítették a gyermeket nevelő családok életét.

A politikus a Fidesz-KDNP frakciószövetség nevében köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a családok védelméről szóló nemzeti konzultációban.

(MTI)
  

Iratkozzon fel hírlevelünkre