Jövedelmük emelkedésére számítanak a fiatalok

A fiatalok több mint 70 százaléka számít fizetésemelésre – derült ki a K&H ifjúsági indexének 2018 második féléves adataiból. Jelentősen nőtt a jövőbe optimistán tekintők száma, míg öt évvel ezelőtt az ifjabb korosztályhoz tartozók csupán 44 százaléka, idén már 74 százaléka számított fizetésemelésre.

A kutatás szerint a 19-29 éves fiatalok 22 százaléka az inflációt meghaladó,  több mint fele, 52 százaléka csekély, az inflációnál kisebb fizetésemelést vár ebben az évben, meghaladó mértékben számít bérének növekedésére. Csupán 24 százalékuk nyilatkozta azt, hogy nem számít változásra, míg 2 százalékuk válaszából az derült ki, hogy nettó fizetésének csökkentésével kalkulál. 

A bank Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői szerint a pénzügyi oktatást érdemes minél korábban elkezdeni a fiataloknál, hiszen ez a későbbiekben a munkához való hozzáállásukban és fizetési igényeikben is megmutatkozik. Közölték, a tapasztalatok szerint, ha a gyerekekkel már kisiskolás korukban megismertetik a pénz értékét jobban megbecsülik a munkájukért kapott pénzt, illetve reálisabbak lehetnek elvárásaik a munkájukért kapott juttatásokat tekintve.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre