#NapiPápa: A fény erősebb a sötétségnél

A pápa ma a római kúria képviselőivel találkozott, e találkozó során egyaránt esett szó az egyház eredményeiről és problémáiról is.

A Szentatya kiemelte: a katolikus egyházat napjainkban „erős szelek és viharok rázzák meg”. Sokan elvesztették a hitüket, mások pedig saját érdekeiből vagy pusztán félelemből kifolyólag támadják a vallást, azonban nagyon sokan mindezek ellenére is hűek maradtak a hitükhöz. 

A pápa utalt egyrészt az üldözött keresztények helyzetére, akiknek a szegénységgel, erőszakkal, kirekesztettséggel kell szembenézniük hazájukban. Másrészt azonban beszélt az egyházon belüli visszaélesekről is, elítélve azokat, akik alantas célokra használják a hatalmukat. 

Ferenc pápa azt is hangsúlyozta, hogy a katolikus egyház

„mindent megtesz annak érdekében, hogy bárkit, akit efféle bűncselekményeken érnek az igazságszolgáltatás elé citáljanak”.

A pápa azonban mindemellett felsorolta azokat az érdemeket is, amelyeket a katolikus egyház a 2018-as évben a magáénak tudhat, felemlítve az év fontosabb pillanatait. Arra is utalt, hogy a karácsonyi időszakban bizakodnunk kell abban, hogy a jó végül győzni fog a gonosz fölött: 

„A Karácsony bizonyosságot ad arról, hogy Isten fénye továbbra is világítani fog, emberi gyarlóságaink dacára is. Az egyház pedig a gyötrelmekből felemelkedve a korábbiaknál gyönyörűbb, letisztultabb és ragyogóbb lesz” – fejezte ki bizakodását a Szentatya. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre