A remény ereje győzheti le a félelmeinket

A remény, az isteni gondviselésbe vetett hit, amely erőt adhat nekünk és segíthet felülemelkedni félelmeinken – írta meg cikkében a Christian Today.

A világunk helyzete olykor reménytelennek tűnik. Sok problémánk van. Fel sem tudjuk sorolni őket. A reménytelen világ haldokló világot is jelent – ezért van szükségünk arra, hogy megtaláljuk azt, ami valódi reményre ad nekünk okot.

A hollywoodi filmek nagy részének népszerűsége abban rejlik: a jó mindig legyőzi a gonoszt. A néző már-már elhiszi, hogy ez a való életben is így van.

Az Istenbe vetett remény évezredek óta a keresztény vallás szerves részét alkotja. Arra sarkall, hogy bízzunk a jövőben, és ne ragadjunk le a jelen problémáinál. Legyünk türelmesek, bizakodjunk, és erősítsük meg hitünket. 

A keresztényeknek ez többet jelent annál, mint amit egy filmnéző átél. Ez adja azt az energiát, amely által megváltozhat a világ körülöttünk. 

A remény a félelmeink halálát is jelenti.

Amikor Gábriel arkangyal közölte Máriával a rá váró eseményeket, feltehetőleg biztosan megijedt. Azonban szüntelenül reménykedett Istenben. Bátorságát ebből merítette.

A remény számunkra is azt üzeni, hogy van valamilyen Istentől ránk szabott feladatunk. A jövő tehát nem azon múlik, hogy számunkra mi lehetséges, hanem hogy mi Isten szándéka az életünkben. Ezt a názáreti szűz is felfedezte bő kétezer éve, és reményei beigazolódtak. Nem szabad nekünk sem feladnunk a bizakodást. Advent folyamán ez különleges feladatunk lehet.

(Forrás: Christian Today, kiemelt kép forrása: Pixabay)

Iratkozzon fel hírlevelünkre