Művészetterápiás kiállítás a Capa Központban

A Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére 2018 januárjában indult fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt. 

Egy workshop-sorozat keretében fotográfusok, fotóművészek a növendékekkel közösen hozták létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ KÉP-ÉLMÉNY című kiállítása ezt a közel egyéves folyamatot és az ezalatt elkészült munkákat mutatja be. 

A Bolyai Gyermekotthoni Központ még 2016-ban alakult meg a Bolyai, Breznó köz, Hűvösvölgy, Zirzen Janka, és Esze Tamás Gyermekotthonok integrációja által.

A KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott.  A résztvevő fotográfusok a többi között Ajpek Orsolya, Barakonyi Szabolcs, Bartha Máté, Dobos Tamás, Kéri GáspárMóricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva voltak.

A KÉP-ÉLMÉNY programjai kiegészültek a DEMOWOOD gyermekfoglalkoztató workshopjaival, valamint Lentulay Edina meseterápiás foglalkozásaival is.

A kiállítás 2019. március 10-ig tekinthető meg.

Forrás: capacenter.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!