#NapiPápa: az advent az örömök időszaka

Advent harmadik vasárnapja tradícionálisan a kis Jézus tiszteletéhez kötődik. Rómában ezen a napon a gyermekek Jézusról készült kis figuráikat a Vatikánhoz viszik, ahol a pápa megáldja őket, ezért is nevezik "gyermekvasárnapnak" ezt a napot. 

A pápa az áldást követően így szólt a gyermekekhez: „Kedves gyerekek, amikor majd otthon imádkoztok a jászol előtt, szemeteket a kis Jézusra szegezve, ámulatot éreztek majd. Most azt kérdezhetitek, mi az az ámulat. Egy erősebb érzés, erősebb, mint egy szokásos érzelem. Azért tölt el bennünket, mert látjuk Istent:

ámulatot érzünk az emberré lett Isten nagy misztériuma előtt. A Szentlélek pedig Jézus alázatosságát, gyengédségét és jóságát ülteti szívetekbe. Jézus jó, Jézus gyengéd, Jézus alázatos.

Ez az igazi karácsony, az igazi születésünnep! Ne felejtsétek el! Legyen ilyen a karácsony számotokra és családtagjaitok számára! Áldásomat adom az összes „jézuskára”!

A pápa a Mária imádság előtt arról is beszélt, hogy ez a vasárnap az örömre hív minket, örülnünk kell annak, hogy Jézus áldozata által mi is megváltattunk.  Ugyanakkor ahhoz, hogy ezt az örömöt teljes mértékig átérezhessük, magunkba kell pillanatunk és meg kell vizsgálnunk, mindent jól csinálunk-e az életünkben. 

(Forrás: Vatican News, magyarkurir,hu, kép forrása: Pixabay)

Iratkozzon fel hírlevelünkre