Gyűlik a pénz a közmédia jótékonysági akcióján

Mintegy 50 millió forintot gyűjtött össze kora délutánig a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorában. A Mészáros-csoport 20 millió forintot ajánlott fel az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a műsorban elmondta: az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyermekek és fiatalok hősök, hiszen ahhoz van kötve az életük, hogy folyamatosan kapják az inzulint és rengeteg mindenre oda kell figyelniük.

Az államtitkár nagyon fontosnak nevezte, hogy a családi és az iskolai, óvodai környezet, a pedagógusok és a kezelőorvosok megfelelően támogassák a beteget, mert „egy diabéteszes gyermek esetében óriási összefogásra van szükség”. Mint mondta, ennek egyik alapfeltétele, hogy minél többen ismerjék meg, mit jelent 1-es típusú, vagyis inzulinfüggő cukorbetegnek lenni, mire kell figyelni, miben lehet segíteni.

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy az idén első alkalommal nyaraltattak diabéteszes gyermekeket kis csoportban az Erzsébet-táborokban. A jövő évi táborokban is arra helyezik a hangsúlyt, hogy a diabéteszes gyerekek úgy nyaralhassanak együtt egészséges társaikkal.

A közmédia jótékonysági akcióját a 13630-as telefonszámon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni, a megvásárolható és a licitre bocsátott tárgyak a https://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo/ oldalon tekinthetők meg.    

Az egész napos műsorfolyam a Duna Televízióban, a Duna World csatornán és az M5 kulturális csatornán látható.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre