Az ellenzék a magyarok többségének akaratával szemben menetel

Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint a héten ismét a magyar polgárok ellen fordultak a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd EP-képviselői, mivel megszavazták az EP keddi strasbourgi ülésén a migránsvízum bevezetését célzó előterjesztést.

Gyurcsányék és a szocialisták ezzel a döntésükkel ismét bebizonyították, hogy ha rajtuk múlna, szabadon beengednék Magyarországra az illegális bevándorlókat – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás. Hozzátette: a magyar balliberális képviselők nem hazudtolták meg magukat, most is fegyelmezetten és lelkesen támogatták az EP migrációpárti többségével együtt a bevándorlópárti előterjesztést.

A politikus szavai szerint a magyar baloldali politikusok a szavazatukkal világossá tették, hogy nem a magyar polgárok oldalán állnak, készek bármikor szembefordulni a magyarok egyértelmű akaratnyilvánításával. A lakosság elsöprő többsége ugyanis azt szeretné, ha Magyarország megmaradna magyar országnak, és elutasítja azokat a törekvéseket, amelyek bevándorlóországgá kívánják tenni.

A Fidesz-KDNP EP képviselője a migránsvízumot katasztrofális elképzelésnek nevezte. Az EP asztalán fekvő szerint a menedékkérelmet benyújtók mindenféle ellenőrzés nélkül egyszeri szabad beutazást lehetővé tevő vízumot kaphatnának. Ez pedig nem kevesebbet jelent, mint hogy zöldutat akarnak adni a tömeges, milliós, sőt akár tízmilliós nagyságrendű, Európába irányuló bevándorláshullámnak – hangsúlyozta a politikus.

Kérdésre válaszolva Deutsch Tamás kifejtette: az EP döntése értelmében az Európai Bizottságnak a jövő év március 31-éig kell megalkotnia a jogszabálytervezetet a migránsvízumról, utána tárgyal róla a parlament. Nagy harcra kell készülni, a döntéshez azonban az EP támogatása nem elég, az Európai Tanács egyetértése is szükséges. Utóbbi testületben a miniszterelnök képviseli Magyarországot, aki a továbbiakban is mindent megtesz azért, hogy ne születhessen ilyen migránspárti jogszabály – hangoztatta.

Álláspontja szerint z EP többsége ma egyértelműen bevándorláspárti, a helyzetet azonban módosíthatja a jövő évi európai parlamenti választás. Új időszámítás kezdődhet, jelenleg ugyanis kizárólag a politikai akarat hiányzik az EU-ban élő 500 millió ember biztonságához.

(MTI)