Újabb kísérlet a migránsok betelepítésére

Elkészült az újabb Soros-terv, Bajnai Gordon „ védnökletével”. A New pact for Europe nevű projekt keretében kidolgozott dokumentumban foglaltak kísértetiesen hasonlítanak a pénzügyi spekuláns, tömeges bevándorlással kapcsolatos elképzelésire.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök mutatta be néhány nappal ezelőtt hazánkban azt a tervet, amit a New Pact for Europe nevű projekt részeként a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a német Bertelsmann Alapítvány és több más nemzetközi szervezet készített 2017 novemberében a brüsszeli bürokrácia és az európai politikai elit kiválasztott képviselőivel együttműködésben – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Időkben megjelent cikkében Fűrész Gábor.

A lap szerint ebben a tervben a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, illetve az általa felkért szakértők és partnerek lényegében továbbgondolják mindazt, amit eddig képviseltek a bevándorlás kezeléséről.

A dokumentum átfogóan foglalkozik az Európai Unio problémáinak feltárásával és tesz megoldási javaslatokat ezekre. Azonban, ha figyelmesen végigolvassuk a tervezetet a következő igencsak ismerősnek ható javaslatokkal találkozhatunk a  kiegyensúlyozott humán mobilitási stratégiának keresztelt fejezetben: 

  • Az unió hozzon létre állandó betelepítési mechanizmust Afrikából és a Közel-Keletről.
  • Teremtse meg a gazdasági bevándorlók számára is a szabályzott belépés feltételeit, például egy  kék kártya rendszerrel (hasonlóan az amerikai zöld kártyához).
  • Hozzon létre az unión belül állandó áttelepítési mechanizmust (korábban kötelező kvótának nevezett program).
  • Egyenlítse ki a menekültstátus megadásának arányait a tagállamok között, azaz minden tagállam körülbelül azonos arányban legyen kénytelen elismerni a kérelmezők menekültstátusát.
  • Ösztönözze az önkormányzatokat a migránsok befogadására és ellátására.
  • Hozzon létre uniós migránsbefogadó központokat a közép- és kelet-európai országokban.
  • Tájékoztassa a bevándorlókat a befogadás uniós lehetőségeiről.
  • Kérjen szolidaritási hozzájárulást azon országoktól, akik nem akarnak bevándorlókat befogadni.

Lényegében tehát más szavakkal, de ugyanarról van szó, mint korábban. Kvóta helyett most  áttelepítési mechanizmusnak nevezik, de a gyakorlatban ugyanannak a megvalósítására tesznek javaslatot. Menekültek mellett gazdasági bevándorlókat is be kellene fogadnia a tagországoknak. Azoknak az országoknak pedig, akik nem kíávnják fogadni őket,  szolidaritási hozzájárulásnak nevezett büntetést kellene fizetni.

Az eredeti cikk itt olvasható.

(Magyar Idők, Fotó: Századvég)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre