Élményt kaptak ajándékba a gyerekek

A Budapesti Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház élményajándékozási programjának köszönhetően cirkuszművészeti produkciókat tekinthetett meg mintegy 50 hátrányos helyzetű család a Fővárosi Nagycirkuszban.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságügyért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az élményajándékok átadásakor kiemelte, hogy az advent a közös várakozásról, az egymásra való odafigyelésről, a karácsonyi csoda pillanatának eljöveteléről szól.

Illés Boglárka elmondta: „Mi hiszünk abban, hogy az egymásra való odafigyelés, a boldog pillanatok, a felejthetetlen közös élmények mindannyiunk életét gazdagabbá, teljesebbé teszik”.

A helyettes államtitkár elmondta azt is, hogy a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házak hálózatával az ország valamennyi családok átmeneti otthonát felkeresték, mivel arra törekszenek, hogy mindenkinek része legyen az összetartozás érzését jelentő közös élményekben.

Erdélyi Tamás, a Budapesti Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház vezetője emlékeztetett arra, hogy az év folyamán adománygyűjtést szerveztek Élményszerzés közösen szlogennel, amelynek az volt a célja, hogy a családok számára segítséget nyújtsanak a különböző kulturális intézmények látogatásához.

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója arról beszélt, hogy a vöröskereszt munkája csak akkor tud kibontakozni, ha vannak olyan együttműködő partnerei, önkéntesek és munkatársak, akik segítenek, hogy összetalálkozzon az adományozók szándéka azokkal, akiknek szánják az ajándékot.

Buncsik Ildikó hozzátette: „A mai alkalom ennek a különleges és nagyon fontos együttműködésnek a szép megnyilvánulása”.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
A Mindenszentek és a Reformáció napja között félúton
Holland nyerte a darts vb-t
Szijjártó: reális esély van a magyar célkitűzések teljesülésére