Hatalmas karácsonyfát állítottak a szír keresztények a frontvonalon

Tizenöt méteres karácsonyfát állítottak az idlebi frontvonalon az iszlamisták ellen harcoló keresztény katonák, akik ezzel is üzenni akartak a terroristáknak, hogy nem félnek, és nem hagyják el hazájukat.

 

Al-Suqaylabiyah egy történelmi város Észak-nyugat Szíriában. A zömében keresztények lakta település már évek óta szenved az iszlamista csoportok rakétatámadásaitól és öngyilkos merényleteitől. De a város férfi lakossága nem riadt meg.  Önálló keresztény milíciát hoztak létre, hogy megvédjék otthonukat és szeretteiket.

Mi vagyunk az egyik utolsó szabad település északon. Tőlünk pár száz méterre már az iszlamisták állásai vannak. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a frontvonalon élünk – mondta Dimitrios atya Al-Suqaylabiyah város lelki vezetője.

A képre kattintva galéria nyílik!

A karácsonyi ünnepek közeledtével a szír keresztény harcosok egy tizenöt méter magas karácsonyfát állítottak a város szélére, ezzel is üzenve az iszlamistáknak, hogy nem félnek tőlük és megvédik a városukat.

A frontvonaltól mindössze egy kilométerre felállított karácsonyfát az önvédelmi erők tagjai díszítették fel, míg a többi katona a frontvonalon figyelte az iszlamisták mozgásait – mondta a keresztény város egyik lakója.

A helyi keresztény egylet tagjai világító angyalokkal és keresztekkel díszítette fel város utcáit.

A képre kattintva galéria nyílik!

Városunk ünnepi ruházatot öltött fel. Mindenki a Megváltó születésére készül. Üzenem azoknak, akik elhagyták hazájukat, hogy a jövőtök csak is a itt van, itt tudtok érvényesülni. Szíriának szüksége van rátok – mondta Dimitrios atya.

A keresztény várost az arámiak építették fel és több ezer éves múltra tekint vissza. Al-Suqaylabiyah arámi nyelven annyit jelent az ellenálló, kitartó. Nem véletlen, hogy ezt a nevet kapta, mivel az elmúlt kétezer év tucatnyi háborúi és katasztrófái ellenére csak egyszer néptelenedett el egy nyolcszáz évvel ezelőtt bekövetkezett földrengés miatt.

Üzenni akarunk a világnak, hogy kitartunk és az életünk árán is, de megvédjük hazánkat. Békében akarunk éli, és ha kell, fegyverrel teremtjük azt meg – mondta egy szír keresztény katona.

S4C.news – Kassab Adonis

Iratkozzon fel hírlevelünkre