Európai adózófizetők pénzét utalják az illegális bevándorlók részére

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szerint az Európai Parlament bevándorláspárti politikusainak többsége ámokfutásba kezdett.

A fideszes politikus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy az Európai Parlamentben korábban már tárgyalt migránsvízum bevezetéséről szóló előterjesztés nem kapta meg a szükséges többséget a végszavazásnál. Ennek okán le kellett volna kerülnie a napirendről, de a szocialista, zöld, liberális és kommunista képviselők nyomására visszakerült az illetékes bizottság elé.

Maga a migránsvízum azt jelentené, hogy bármiféle menedékkérelmi igény valódi megalapozottságának vizsgálata, illetve biztonsági ellenőrzés nélkül, egyszeri vízumra   kapna jogosultságot bárki, aki az Európai Unióba szeretne utazni. Ezt hazájuk, illetve bármelyik ország európai uniós képviseletén igénybe vehetnék.

Az európai parlamenti politikus ezt „ámokfutásszerű őrületnek” nevezte, hiszen így több, mint 500 millió európai polgárt tennének ki biztonsági kockázatnak. Ezzel olyan kapuk nyílnának meg, amelyek az illegális bevándorlást képtelenek lennének kiszűrni.

Deutsch Tamás szerint képmutatás, hogy a balliberális képviselők a maguk szabályai szerint alakítják a demokráciát. Az Európai Bizottság az utóbbi időben többször támadta Közép-Európát, így Magyarországot is a jogállamiság maradéktalan teljesülésével kapcsolatban, ugyanakkor saját működésére vonatkozó szabályait figyelmen kívül hagyja.

A politikus példaként említette, hogy a havonta egyszer benyújtható sürgősségi írásbeli kérdésére sem ő, sem más képviselőtársa nem kapott még választ, ami a migráns témakört érinti, pedig azok már a határidőn túlfutottak. Deutsch Tamás szerint az európai állampolgároknak minden joga megvan ahhoz, hogy tájékoztatást kapjanak arról, hogy az adófizetők pénzéből anonim bankkártyákra érkező pénzösszegek miként kerülnek felhasználásra az Európai Unióba érkező illegális bevándorlók százezrei részére.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre