Ha adsz, megtelik a szíved

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola adventi jótékonysági akciót kezdeményezett. Az akcióhoz minden jó szándékú ember csatlakozhat egy jó minőségű, meleg kabát felajánlásával.

Egy fogasra teszünk ki kabátokat. Ami divatja múlt, amit kinőttük, vagy nincsen rá szükségünk, de minőségileg még jó állapotban van – ismertette a főiskola adventi jótékonysági akcióját Dr. Libor Józsefné rektor asszony. Ha hajléktalan vagy fázó embernek szüksége van rá, akkor abból leakaszthat egyet, és elviheti magával. Az akcióhoz kapcsolódó mottó:

Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved.

Jönnek a hűvösebb idők. Az akcióval lehetőségünk van azokra is gondolni, akik fáznak, és nem tehetik meg, hogy egy melegebb kabátot felvegyenek. Aki úgy érzi, hogy bátran felajánlaná az otthon feleslegessé vált kabátját, akkor azt ide kiakaszthatja.

A hajléktalanokkal foglalkozó szervezeteket is megkeresi az intézmény, hogy széles körben tudjanak a jótékonysági lehetőségről. A “Szabadfogas-mozgalom” nem titkolt célja, hogy a főiskolára járó diákok és Vác városában élő emberek nyitottabbak legyenek a szükséget szenvedők irányában.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!