A Mikulás-gyár Szentendrén is pörög

A Philanthropy Alapítvány az egész év során figyel a rászorulókra. Karácsony közeledtével az adakozási kedv magasabb. Szentendre már három éve bekapcsolódik a Mikulás-gyár elnevezésű országos akcióba.

A Mikulás-gyár egy országos méretű program. Ezen belül, Szentendrén az adományokat úgy gyűjtik a rászorulóknak, hogy azt a helyi szükségletek alapján a helyiek között osztja el a Philanthropy Alapítvány immár három éve.

Az alapítvány megkereséstől függően év közben is folytat hasonló tevékenységet, a családsegítő szolgálattal vagy valamelyik szociális ellátóval együttműködésben. Az alapítványban dolgozók mindannyian önkéntesen végzik a munkájukat, a saját munkájuk mellett.

Egy alkalommal egy hátrányos helyzetű kisfiú szemüveget kapott az alapítvány felajánlásából.

A szükséget szenvedők ma már könnyen megtalálják a Philanthropy szervezetét, amely gyerek vagy felnőtt ruhát mindig oszt az arra rászoruló embereknek. 

A Mikulás-gyár akció keretén belül tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket és mindent gyűjtenek. Szentendrén a helyi gyűjtést a helyiek között osztják szét a városban élő rászoruló családok ismeretében.

Nagyon sokan adakoznak. A legnagyobb igény a tartós élelmiszer iránt mutatkozik. Megnyugtató számunkra, hogy egyik évben sem ment el senki üres kézzel

– nyilatkozta lapunknak Kiss Ádám, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A felajánlott adományokat a Castrum Center Szolgáltató Házban fogadja az alapítvány december 1. és 21. között. Az idei program fővédnöke Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere.


Adománygyűjtő pont nyitva tartása december 1-21. között minden hétköznap 7.30-20.30-ig, szombatonként 8.30-15.30-ig.

Adományosztás: 2018. december 21-én, pénteken 12.00-17.00 óráig a Castrum Center rendezvénytermében

Az adományokat a PHILANTHROPY Alapítvány juttatja el a Szentendrén és környékén mélyszegénységben élő nagycsaládokhoz, rászorulókhoz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre