A dékán adventi útikönyve

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi Karának dékánja, Kránitz Mihály adventi útikönyvet ad a kezünkbe, amely minden napra tartalmaz egy rövid mondatot a napi szentírási olvasmányokból és ezek feldolgozását az elmélkedés útján.

Ferenc pápa tanításából is olvashatunk részleteket Kránitz Mihály „Az Úr közel van” című könyvéből, és minden napra kerül egy – egy ősi magyar Mária-ének is.

Kránitz Mihály elmélkedésében kifejti: ahogy egy betört ablak javításra szorul, úgy a bűneinket is helyre kell hozni. Az egészséges lelkiismeret azonnal jelez, ha nem Isten akaratának és tetszésének megfelelően cselekszünk.

Elmondása szerint ahhoz, hogy a Teremtőt valóban megláthassuk, nem szükséges nagy dolgokat végrehajtanunk, elég, ha feladatainkat hűséggel teljesítjük. A Messiás már ott van az előttünk lévő eseményekben, megóv minket a kísértésben és bátorít a jóra. Kránitz professzor szerint a Szentírás alapján egyértelmű, hogy Isten mindig megtartja a szavát, az ígéretére biztosan ráhagyatkozhatunk.

Ferenc pápa Szent Pált idézi, aki szerint igazában csak a hit számít, ami a szeretetben teljesedik ki. Arra kaptunk meghívást, hogy gondosan gyakoroljuk a szeretet, hiszen Jézus csak két parancsot hagyott ránk: az Úr imádatát és a felebarát szeretetét.

 

Forrás: magyarkurir.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre