#NapiPápa: Isten gyermekeinek szabadsága

Oldalunk új, naponta megújuló tartalommal jelentkezik: #NapiPápa címszó alatt Ferenc pápa egy-egy napi gondolatát, megnyilatkozását tolmácsoljuk olvasóink felé.

A pápa tegnapi audenciáján egy szokatlan dolog történt: az egyes nemzetekhez, nemzetközösségekhez intézett köszöntők során egy argentín kisfiú felszaladt a pápai pódiumra, szaladt pár kört a pápa körül és megcsodálta a svájci gárdisták öltözetét is.  A Szentatya pedig mindezt mosolyogva végignézte, és hagyta, hogy hadd csináljon a gyermek, amit szeretne. 

A kisfiút azután testvére és édesanyja is követte, s ekkor derült ki, hogy a gyermek néma. A megjelentek legnagyobb meglepetésére azonban a pápa azt mondta az édesanyának és a biztonságiaknak: hagyják csak a gyermeket. A kisfiú így még néhány percet szaladgált a pódiumon, majd visszament édesanyjához. 

Nem sokkal a jelenet után következett a spanyol nyelvű hívekhez intézett köszöntő, s ennek során a pápa visszautalt a kisfiúra. 

Ez a gyermek néma, nem tud beszélni, de mégis tud kommunikálni velünk – mondta a Szentatya. A gyermek szabadságát azzal hasonlította össze, hogy miként vagyunk mi is szabadok Isten előtt. 

„Amikor Jézus azt tanítja nekünk, hogy olyanoknak kell lennünk [Isten országába érkezve], mint a gyermekeknek, akkor arra utal, hogy 

azzal a szabadsággal kell rendelkeznünk, amellyel egy gyermek édesapja mellett rendelkezik. – jelentette ki a Szentatya, Márk Evangéliumára utalva. 

„Ez a gyermek ma tanított nekünk valamit. Imádkozzunk azért, hogy egyszer beszélni is tudjon!” – kérte a híveket Ferenc pápa. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre