Bodó: a magyar gazdaság felívelő pályán van

A saját munkahelyünkön kereshetünk többet az új törvény bevezetése révén.

A Parlamentben a munka törvénykönyvének tervezett módosításáról vitáztak a képviselők.

Tóth Bertalan (MSZP) frakcióvezető rabszolgatörvénynek titulálta a Parlamentben a munka törvénykönyvének tervezett módosítását.

Bodó Sándor államtitkár a reális helyzetértékelést tartotta fontosnak a kérdésben. Kiemelte: Magyarországon 4,4 millió ember dolgozik, amely jelentős gazdasági potenciális növekedést mutat. A magyar gazdaság felívelő pályán van. A munkaerő piacon is megváltoztak a körülmények, amelyre a kormánynak reagálnia kell.

Hozzátette: a tervezet azt az időszakot akarja növelni, amelyen belül a munkavállaló szabadon beoszthatja saját munkaidő keretét. A dolgozókat továbbra is védi a kollektív szerződésben, a munkáltatóval történt közös megállapodás.

Az államtitkár kifejtette, hogy a törvényjavaslat fő eleme a foglalkoztatás rugalmassá tétele. A munkaidőkeret alapja a jövőben is a heti 40 óra marad. A dolgozók legálisan, a saját munkahelyükön kereshetnek majd többet a javaslat szerint – zárta válaszát Bodó.

Ahogy azt pénteken már megírtuk, a javaslat arra is lehetőséget kíván nyújtani, hogy aki tud és akar többet dolgozni, akadálymentesen megtehesse.

(Vasárnap.hu)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre