Kereszténység a pogány rítusokkal szemben – Szívhez szóló videót tett közzé az Open Doors

Egy nyolcgyermekes családapát gyilkoltak meg Dél-Afrikában felesége és gyerekei szeme láttára, keresztény hite miatt. Tanúságtétele és mártírhalála életre szóló példa családja és mindannyiunk számára. A nehéz helyzetben lévő keresztények megsegítéséért létrejött Open Doors Alapítvány dél-afrikai munkatársai készítették a következő videót.

 

Wasihun családja volt az egyetlen keresztény család a falujukban. A többi falubeli még a törzsi hagyományokat követte, így Wasihunék feltűnően kilógtak a közösségből.

Több alkalommal szólították fel családjukat, hogy csatlakozzanak a törzsi rítusaikhoz, szertartásaikhoz, de Wasihun mindannyiszor visszautasította őket.

2013-ban gyilkolták meg a falubeliek Wasihunt a háza előtt felesége és gyermekei szeme előtt. A család egész éjjel sírt, és csak reggel jöttek emberek, hogy a holttestet segítsenek bevinni a házba.

A videóban egyik fia, lánya és felesége szólalnak meg. Elmesélik, hogy Wasihun, családfőként, tüzifa eladásából tartotta el a rábízottakat; hogy az énekesnőnek készülő lánya, Bachu, mennyire kilátástalan helyzetbe került, mikor testvére meghalt.

2013-tól kezdve az Open Doors a család mellé állt, anyagi és – főleg – lelki támogatást nyújtva, amely segített nekik átjutni ezen a kilátástalan időszakon. Élelmet tudtak biztosítani számukra és a traumatikus élményeket kezelve meg tudták erősíteni őket, hogy a történtek ellenére van még reményük egy szép életre.

Ha nincs más lehetőségünk, az Open Doorshoz hasonló szervezeteket támogatva, mi is hathatósan tudunk segíteni a rászoruló testvéreinken. Korábban készítettünk egy listát, mely csokorba szed pár lehetőséget. Éljünk a lehetőségeinkkel!

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: Open Doors

Iratkozzon fel hírlevelünkre