9 éves kislányok akarták megmérgezni társukat Sárváron

A gyermeki összeveszés után acetont öntöttek társuk kulacsába. Szerencsére hamar jött a felismerés, és kiöntötték a mérget, de a maradék is elég volt ahhoz, hogy kórházba szállítsák a megmérgezni kívánt kislányt. Az iskola hallgat, a KLIK vzsgálódik, a rendőrség büntetőeljárást indított. Jogos a kérdés: hogy juthatott eszükbe?

(Képünk illusztráció)

A nyugat.hu-n jelent meg először egy szülői  levél, amely fényt derített arra, ami egy sárvári iskolában történt a héten. A 112Press információi szerint harmadik osztályos kislányok vesztek össze a suliban, és egyikük, aki az osztály főkolomposának számított, úgy döntött, megmérgezi neki hátat fordító társát. A harsány kislány egy másik barátnőjét is belekeverte az ügybe, neki adta át a magával vitt acetont, hogy ő öntse bele a megmérgezni kívánt lány kulacsába. Szerencsére a tettet hamar felismerés és ijedelem követte, ezért kiöntötték az oldószeres italt, valamennyi azonban maradt benne az acetonból.

Így miután a kislány ivott a kulacsból, hasfájásra kezdett panaszkodni, a lap információ szerint a gyerekek ekkor szóltak a tanároknak, hogy ketten valami rosszat tettek. A gyermeket azonnal kórházba szállították megfigyelésre, szerencsére nincs baja. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette a hírt, az ügyben büntetőeljárást indult, de részletekkel nem szolgált. A KLIK sem. Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója szombaton elmondta: természetesen a tankerület is kivizsgálja a történteket, de a rendőrségi nyomozás lezárultáig részletekről ők sem nyilatkozhatnak. Hozzátette: szerencsére a kislány orvosai szerint már jól van, nem szorul kórházi kezelésre.

Az interneten kommentelők úgy tudják, a Nádasdy Általános Iskolában történt az eset, ők szintén nem szólaltak meg az ügyben, vélhetően nem is fognak szintén a nyomozás lezárultáig. Ennek ellenére az iskolába gyereküket járató szülők azt hiányolják, az intézménytől ők sem kaptak bővebb felvilágosítást az ügyről, a két “méregkeverő” ráadásul továbbra is bejár az iskolába – így talán a szülők veszélyeztetve érik gyermeküket. 

(MTI, 112Press, nyugat.hu)

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre