Egy kapucinus szerzetes könyve a karácsony öröméről

A Magyar Kurír adott hírt arról, hogy a kiadó „Új Ember Kiadványok” sorozatában megjelent Raniero Cantalamessa „A karácsony misztériuma – Az öröm ünnepe” című kötete.

A megjelenés fontosságát taglaló cikk szerint a könyv mindegyik elmélkedése szembeszáll azokkal a modern kori áramlatokkal, amelyek során a gyermek Jézust felváltja a Mikulás, egy olyan ünnepet kezd megülni az emberiség, amelyen az ünnepelt már nincs is ott, pogány mintára megrendezett télünneppé válik, amit elborítanak a giccses rénszarvasok és a játékmackók.

A könyv szerzője 1980 óta a pápai ház szónoka, kapucinus szerzetes, ezzel a munkájával a hívők segítségére szeretne lenni abban, hogy ismét megtalálják a karácsonyi öröm valódi és mély forrásait, hogy a jászol előtt állva újra meg újra rácsodálkozhassanak a Megszületettre.

Az új kötet és szerzője: Raniero Cantalamessa

A könyvet Koszoru Péter, a római Pápai Német-Magyar Kollégium növendéke fordította magyar nyelvre. A kötet borítóján található alkotást a Keresztény Múzeum (Esztergom) bocsátotta rendelkezésünkre.

Raniero Cantalamessa: A karácsony misztériuma – Az öröm ünnepe című könyv megvásárolható az Új Ember könyvesboltban vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

A Magyar Kurír nyomán

Iratkozzon fel hírlevelünkre