Füssy Angéla: az értékkonzervatívokat hergeli az RTL

Az értékkonzervatív, nemzeti érzelmű nézőket hergeli valóságshowjával az RTL Klub Füssy Angéla szerint. Az újságíró rámutatott; nonszensz, hogy a csatorna azokat állítja sztárként a fiatalok elé, akik műveltsége közelít a nullához.

Az RTL Klub nem éli meg szégyenként, hogy estéről estére butítsa a tévénézőket és azt üzenje, alapvető műveltségre sincs szükség ahhoz, hogy valaki érvényesüljön – írja a PestiSrácok oldalán megjelent cikkében Füssy Angéla, aki azért ragadott klaviatúrát, mert felháborította a kereskedelmi csatornán esti főműsoridőben sugárzott valóságshow újabb botrányos videója. A képsorok azt rögzítik, amint a szereplők néhány – nem túl összetett – kérdésre próbálnak válaszolni (például arra, melyik hónap huszonnyolc napos, vagy hogy mely’ országok határosak hazánkkal). Füssy szerint botrányos, hogy a csatorna napról napra azt sugallja; “sztár bárkiből lehet, mert az érték ma már valami egészen más, nem a múltunk, történelmünk vagy hazánk földrajzának, irodalmának ismerete”. Mint rámutatott, maguk a szereplők is “rendkívül jól szórakoztak saját műveletlenségükön. Hatalmasakat kacarásztak, és mindössze ketten gondolták úgy, ciki, hogy ennyire nincsenek tisztában alapvető dolgokkal a saját országukról.” 

A szerző határozottan felemelte hangját a sorozat ellen, amelynek epizódjai “tele vannak trágárkodással és minden percben olyan viselkedést állítanak példaként a fiatal generációknak, mint a nyílt szexuális kapcsolatok, szexuális devianciák, alkoholfogyasztás és még hosszasan sorolhatnánk”. 

Füssy Angéla publicisztikája, valamint az inkriminált videó itt érhető el.