Terrortámadást akadályoztak meg Ausztráliában

Két héttel azután, hogy Melbourne-ben, késes merényletben egy embert meggyilkoltak és kettőt megsebesítettek, most egy tömegrendezvényen tervezett terrortámadást 3 férfi, akiket az ausztrál rendőrség már őrizetbe is vett.

A kedd reggel végrehajtott akcióban az ausztrál szövetségi és állami rendőrség, a biztonsági titkosszolgálat, valamint az együttes terroristaellenes csoport vett részt.

Az MTI értesülései szerint csak azután vették őrizetbe a 21 éves Hanifi Halist, a 26 éves Samed Erikioglut, valamint a 30 éves Ertunc Erikioglut, hogy egy támadás elkövetéséhez félautomata fegyverekhez jutottak. Mind a három férfit terrorcselekmény előkészítésével vádolják. Mindannyian ausztrál állampolgárok, útlevelüket az év folyamán bevonták.

Victoria állam rendőrfőnöke,Graham Ashton kijelentette, elegendő bizonyíték áll rendelkezésre a három férfi ellen. A lehető legtöbb emberrel akartak végezni, ezért választottak volna egy tömegrendezvényt célpontjuk gyanánt.

Bár a gyanúsítottak még nem választották ki támadásuk helyszínét, a hatóságok azért határoztak a gyors beavatkozás mellett, mert tartottak attól, hogy a karácsonyi ünnepi időszakban követnék majd el a terrortámadást.

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre